Ορθοδοντικη Ενηλικων

Η θεραπεία των ενηλίκων διαφέρει σε πολλά σημεία  από αυτή των παιδιών. Θα προσπαθήσω με συντομία και απλά να εξηγήσω τα σημεία εκείνα που έχουμε πάντα κατά νου. 

Πρώτα απ’όλα είναι το γεγονός, ότι δεν υπάρχει αυξητικό δυναμικό, μιας και σταματά η αύξηση (ή επιβραδύνεται πάρα πολύ). Για τα αγόρια αυτή η ηλικία είναι των 19 ετών περίπου και τα κορίτσια  τα 18. Τότε δηλαδή σταματούν να μεγαλώνουν οι γνάθοι και οι φατνιακές αποφύσεις.  Ένας δεύτερος παράγοντας είναι ότι οι ενήλικες ενδέχεται να έχουν ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια, εξαγωγές, προσθετικές αποκαταστάσεις, εμφυτεύματα, ή κάποιο περιοδοντικό νόσημα. Αυτά όλα λαμβάνονται υπόψη και επηρεάζουν τη θεραπεία. Επίσης οι ενήλικες έχουν μεγαλύτερες αισθητικές απαιτήσεις από τα παιδιά. Θέλουν οι μηχανισμοί να μη φαίνονται σχεδόν καθόλου, για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους γύρω, ή αν είναι δυνατόν να μπορούν να αφαιρεθούν από το στόμα.

Σε αυτές τις ανησυχίες ερχόμαστε να απαντήσουμε με μια σειρά αισθητικών μηχανισμών τα κεραμικά brackets  που βελτιώνουν την αισθητική, γιατί είναι διάφανα και χωρίς  να είναι απολύτως αόρατα είναι διακριτικά  και γίνονται ευρέως αποδεκτά από τους ενήλικες ασθενείς μας.

Γι αυτούς που δεν συμβιβάζονται, ή δεν μπορούν να δεχθούν ακίνητους μηχανισμούς, προσφέρουμε  ορθοδοντική θεραπεία με τους διάσημους πλέον νάρθηκες INVISALIGNER. Είναι μια σειρά από λεπτά διαφανή φύλλα για τα πάνω και κάτω δόντια. Κάθε μήνα μετά από αποτύπωμα που παίρνουμε κατασκευάζουμε ένα σετ τριών  ναρθήκων που φοριούνται από τους ασθενείς όλη την ημέρα. Πιέζουμε έτσι σιγά σιγά τα δόντια και τα μετακινούμε στην επιθυμητή θέση. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού και κυμαίνεται από 6 (έξι) έως 24 (εικοσιτέσσερις) μήνες. Βέβαια οι νάρθηκες αυτοί δεν απευθύνονται μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε μικρότερους  ασθενείς που πεισματικά αρνούνται να τοποθετήσουν ακίνητους μηχανισμούς, ή μπορεί να παρουσιάζουν αλλεργίες σε κάποια μέταλλα που υπάρχουν στη σύνθεση των αγκίστρων, συρμάτων και των μηχανισμών που χρησιμοποιούμε.